مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم گفت: بیش از 95 مورد حریق در تابستان 98 در قم رخ داد که طی این آتشسوزیها بیش از 1000 هکتار از مراتع استان دچار حریق شد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی قم بابیان اینکه با ملخهای مهاجم در این استان بهصورت مستمر مبارزه میکنیم گفت: تاکنون در بیش از یک هزار هکتار از مراتع قم با ملخها مبارزه شده و آفت زدایی صورت گرفته است.
رئیس اداره آبخیزداری و حفاظت خاک ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم از وجود 70 زیر حوضه آبخیز در این استان یاد کرد و گفت: در 35 زیرحوضه 552 بند با حجم حدود دو میلیون و 350 هزار متر مکعب و اعتباری بالغ بر 400 میلیارد ریال ایجاد شده است.
رییس سازمان نظاممهندسی کشاورزی و منابع طبیعی قم گفت: بهمنظور حفظ سلامت کشاورزان و بهرهبرداران بخش کشاورزی استان در شرایط کنونی، خدمات این سازمان بهصورت غیرحضوری ارائه میشود.
رئیس اداره آبخیزداری و حفاظت خاک ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم گفت: تاکنون به منظور مدیریت حوضههای آبخیز، فعالیتهای مکانیکی، بیولوژیکی و بیومکانیکی در 30 زیرحوضه به پایان رسیده اما مدیریت منابع آبی پنج زیرحوضه مطالعه شده به علت نبود اعتبارات لازم به مرحله اجرای پروژه نرسیده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم گفت: سال جاری برای استان قم کاشت نهال در دو هزار و 136 هکتار پیشبینی شده بود که به همت این ادارهکل سطح عملیاتی اجرای پروژهها به بیش از دو هزار و 157هکتار افزایش یافته است.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری قم گفت: طرح شناسایی گونههای مقاوم و بومی سازگار با اقلیم شهر قم که در سه فاز درختان، درختچهها و گونههای گیاهان دائمی اجرا شد نتایج نهایی آن تا اردیبهشت 99 به اتمام میرسد.
مدیر آموزش و پژوهش سازمان نظاممهندسی کشاورزی و منابع طبیعی قم گفت: دورههای آموزشی برای ارتقا سطح مهارت کشاورزان قمی در سطوح مختلف توسط این سازمان ترتیب مییابد و در طی آن بهرهبرداران با جدیدترین روشهای علمی و کاربردی در حوزه کشاورزی، آشنا میشوند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم گفت: بیش از ۱۲ میلیارد تومان پروژههای آبخیزداری در سال جاری با استفاده از اعتبارات صندوق توسعه ملی اجرا شده است.
عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: استان قم جزو قطبهای دامپروری کشور است، صنایع وابسته به دامداری در این استان رشد نکرده است و باید به دنبال گسترش این صنایع در قم برای ایجاد ارزش افزوده باشیم.
دادستان قم با تاکید بر اینکه برخورد قاطع با متجاوزان به منابع طبیعی به صورت مستمر دنبال میشود، گفت: حفاظت از منابع طبیعی بهعنوان نعمتی الهی و خدادادی، رسالتی است که بر عهده همه دستگاهها و مردم گذاشته شده است.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان قم با بیان اینکه این سازمان دو هزار و 400 عضو حقیقی دارد گفت: از این تعداد هزار عضو بیکار هستند یا در مشاغل غیر مرتبط فعالیت دارند و تعداد فارغ التحصیلان در استان با ظرفیت بخش کشاورزی قم تطابق ندارد.
جمعی از ائمه جمعه و روحانیون مستقر در بخشهای مختلف استان قم به میزبانی ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم در سالن جلسات این ادارهکل گردهم آمدند.
جانشین فرمانده نیروی انتظامی استان قم با اشاره به اینکه تعامل منابع طبیعی و پلیس باید به صورت دوطرفه دنبال میشود، گفت: ارائه اطلاعات جرائم توسط فعالان منابع طبیعی به نیروی انتظامی سبب اشرافیت اطلاعاتی پلیس میشود و در نتیجه به شیوه مطلوبتری میتوانیم به رسالت خود عمل کنیم.
تولیت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س) گفت: هر چند دستگاهها در حفظ و رشد منابع طبیعی نقش مهمی دارند اما نباید در امور مرتبط با این حوزه دخالت نادرست و غیرمنطقی داشته باشند.